Παλαιωμένο τσίπουρο
Παλαιωμένο τσίπουρο
Το μικροκλίμα του νησιού επηρεάζει καθοριστικά την παλαίωση
Παλαιωμένο τσίπουρο σε γαλλικά δρύινα βαρέλια στα οποία έχει ωριμάσει κρασί μπορντώ ή βινσάντο. Τα βαρέλια καίγονται εσωτερικά (πολύ, μέτρια, λίγο ή καθόλου) πριν την εισαγωγή του αποστάγματος. Η παλαίωση διαρκεί από ένα έως πολλά έτη. Το έτος απόσταξης και η διάρκεια της παλαίωσης δηλώνεται στην ετικέτα με έναν τετραψήφιο κωδικό. Ο πρώτος διψήφιος αριθμός δηλώνει το έτος απόσταξης ενώ ο δεύτερος τα έτη παλαίωσης στο βαρέλι (καινοτομία της Makryonitis Syros Distillery). Κάθε χρόνο εμφιαλώνεται μικρή ποσότητα διαφορετικής παλαιότητας αποσταγμάτων και δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή να διαπιστώνει και να συγκρίνει τη μεταβολή των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών με το χρόνο παλαίωσης. Ο χαρακτήρας του, οφείλεται μεταξύ άλλων και στις συνθήκες παλαίωσης που επηρεάζονται από τις έντονες κλιματολογικές αλλαγές του νησιού κατά τη διάρκεια του έτους.
ΠΡΟΪΟΝ | ΑΛΚΟΟΛ | ΚΙΒΩΤΙΟ |
---|---|---|
ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ 20.01 (ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ) 500ml | 40% VOL | 6 ΦΙΑΛΩΝ |
ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ 19.03 (ΤΡΙΩΝ ΕΤΩΝ) 500ml | 40% VOL | 6 ΦΙΑΛΩΝ |